3. Topoloji Çalıştayı

Genel Bilgiler: Topoloji Çalıştayı, Türkiye Matematik Kulübü tarafından düzenlenen akademik odaklı çalıştaylardan biridir. Özellikle topoloji konusuna meraklı insanları buluşturmak ve bu konuda tartışabilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamakla birlikte bu konuya meraklı kişilerin konuşma vermesini teşvik etmek istiyoruz. 3. Topoloji Çalıştayı çevrim içi olarak 20 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecektir. Etkinliğin gerçekleşeceği tarihler arasında katılımcılar, konuşmaları Zoom veya YouTube üzerinden canlı olarak takip edip sorular sorabilirler. Öte yandan etkinliği daha aktif bir şekilde geçirmek için kurmuş olduğumuz Discord sunucusunda, katılımcıların birbirleriyle konular hakkında konuşabilmelerini sağlamak istiyoruz.
Program: Konuşmacılar ve konuşma bilgileri sosyal medya hesaplarımızda ve bu site üzerinden duyuruluyor. Genel olarak düzenlediğimiz çalıştaylarda konuşmalar şu şekilde olacaktır: Çalıştaylarda daha geniş bir kitleye hitap eden konuşmaların tek sıralı; daha derin kavramlar üzerine konuşmaların ise paralel şekilde ilerlemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle genel konuların yanında ilgili alanın özel çalışma alanlarına da değinmemize fırsat yaratacak bir program takip edeceğiz. İlgili alanda genel konuşmaların yer alacağı açılış konuşmasından sonra daha özel alanlara odaklanabilmek için daha küçük gruplara ayrılacağız.
Kayıt: Etkinliğimize katılmanız için herhangi bir gereklilik bulunmamakla beraber her seviyeden öğrenci katılabilir. Fakat bazı konuşmalar ön bilgi gerektirebilir. Aşağıdaki form üzerinden etkinliğimize katılabilirsiniz. Kaydolduktan sonra sunucumuzun Discord bağlantısına ve Whatsapp duyuru grubumuza ulaşabilirsiniz. Bunun dışında etkinlik günü yaklaştığında kayıt olurken belirttiğiniz e-posta adresine etkinliğin Zoom bilgilerini ileteceğiz.
İletişim: Bunlar dışında etkinlik hakkında herhangi bir sorunuz olursa Discord sunucusu aracılığıyla, Whatsapp grubu üzerinden ya da topolojicalistayi@gmail.com e-posta adresine sorularınızı bildirebilirsiniz.

The event is finished.

Saatlik Program

20 Mayıs 2023

11.30 - 13.00
Zariski Topolojisinin Genelleştirilmesi
Konuşmacılar
Eda Yıldız
13.15 - 14.00
Bulanık Metrik Benzeri Uzaylar ve Bazı Sabit Nokta Teoremleri
Konuşmacılar
Şuara Onbaşıoğlu
14.30 - 15.45
Vanishing of the Third Spin Cobordism Group
Konuşmacılar
Ceyhun Elmacıoğlu
14.30 - 15.45
Basics of Virtual Knot Theory
Konuşmacılar
Saliha Kıvanç
16.00 - 17.30
Hareket Planlama Problemi & Topolojik Karmaşıklık
Konuşmacılar
Ayşe Borat
20.00
Akşam Yayını: Topoloji Alanında Lisansüstü Eğitim
Eda Yıldız
Eda Yıldız
Yıldız Teknik Üniversitesi, Araştırma Görevlisi Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladı. Yine aynı üniversitede doktora programına başladı, şu an devam ediyor. Araştırma Alanları: Hata Düzeltici Kodlar Kuantum Haberleşme, Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Güvenliği ve Güvenilirliği, Kriptoloji, Cebirsel Topoloji, Değişmeli Halkalar ve Cebirler Konuşma Başlığı: Kuantum Hata Düzelten Kodlar Konuşma Dili: Türkçe
Şuara Onbaşıoğlu
Şuara Onbaşıoğlu
Kocaeli Üniversitesi Matematik Bölümü, Dördüncü Sınıf Öğrencisi I. Lise Çalıştayı, Ters Problemler Teorisine Giriş
Ceyhun Elmacıoğlu
Ceyhun Elmacıoğlu
Lafayette College, Lisans Matematik Öğrencisi Robert Kolej'den mezun olduktan sonra Pennsylvania'da bulunan Lafayette College'da matematik bölümü birinci sınıfta eğitimine devam ediyor. Konuşma Başlığı: Möbius Dönüşümleri ile Hiperbolik Geometride Kenar-Açı-Kenar Aksiyomunun Anlaşılması
Saliha Kıvanç
Saliha Kıvanç
Ayşe Borat
Ayşe Borat

Tarih

20 Mayıs 2023
Expired!

Zaman

Tüm Gün

Konuşmacılar

  • Ayşe Borat
    Ayşe Borat
  • Ceyhun Elmacıoğlu
    Ceyhun Elmacıoğlu

    Lafayette College, Lisans Matematik Öğrencisi

    Robert Kolej’den mezun olduktan sonra Pennsylvania’da bulunan Lafayette College’da matematik bölümü birinci sınıfta eğitimine devam ediyor.

    Konuşma Başlığı: Möbius Dönüşümleri ile Hiperbolik Geometride Kenar-Açı-Kenar Aksiyomunun Anlaşılması

  • Eda Yıldız
    Eda Yıldız

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Araştırma Görevlisi

    Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladı. Yine aynı üniversitede doktora programına başladı, şu an devam ediyor.
    Araştırma Alanları: Hata Düzeltici Kodlar
    Kuantum Haberleşme, Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Güvenliği ve Güvenilirliği, Kriptoloji, Cebirsel Topoloji, Değişmeli Halkalar ve Cebirler

    Konuşma Başlığı: Kuantum Hata Düzelten Kodlar
    Konuşma Dili: Türkçe

  • Saliha Kıvanç
    Saliha Kıvanç
  • Şuara Onbaşıoğlu
    Şuara Onbaşıoğlu

    Kocaeli Üniversitesi Matematik Bölümü, Dördüncü Sınıf Öğrencisi
    I. Lise Çalıştayı, Ters Problemler Teorisine Giriş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir